Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Kerékpáros KRESZ-verseny (Videó)

• Publikálva: 2019.04.16. 15:34

Ötödik alkalommal rendeznek kerékpáros KRESZ-versenyt általános iskolásoknak. A megmérettetésre 10 és 11 éves fiatalokat várnak. A program idén a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában május 15-én lesz.

Kerékpáros KRESZ-verseny

A közlekedési morál javítása a legfőbb célja a város, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, valamint a polgárőrség és több kerékpáros egyesület összefogásának. Az egyenruhások a felkészítésben segítik majd a jelentkezőket. Úgy vélik, hogy több dologra is fel kell hívniuk a figyelmet.

Soós Szabolcs, r. alezredes, osztályvezető, Közlekedési Osztály, Zalaegerszegi Rendőrkapitányság:

Zalaegerszegen egyre több kerékpárút épül. Nem titkolt szándék, hogy a város is bekapcsolódjon az országos kerékpárút-hálózatba. Galbavy Zoltán szerint fontos, hogy minél fiatalabb korban ráirányítsák a figyelmet a helyes és biztonságos közlekedésre.

Galbavy Zoltán, önkormányzati képviselő:

A verseny idén is értékes nyereményekért zajlik. Az első helyezett egy új biciklit kap, amit Balaicz Zoltán polgármester ajánlott fel. A sajtótájékoztatón bejelentették: a szervezők ismét szeretnék órarendbe iktatni a KRESZ-t. Három zalaegerszegi iskolában – az Eötvösben, a Lisztben és az Övegesben – hamarosan megkezdődik a kísérleti oktatás.

Gy.A./F.M.