Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Város Napja (Videó)

• Publikálva: 2019.05.10. 17:16

Rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 134. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg. A jubileumról koszorúzással és ünnepi közgyűléssel emlékeztek meg. Ez utóbbi díszvendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.

Az ünnepségsorozat idén is Kovács Károly, Zalaegerszeg első polgármesterének domborművénél kezdődött. A jelenlegi városvezető tisztelgett elődje emléke előtt. Ezt követően a Díszterembe vonultak a résztvevők.

Balaicz Zoltán polgármester ünnepi beszédét Kölcsey Ferenc szavaival indította. Úgy fogalmazott: a nagy ősök példája kötelez bennünket. Nem mehetünk előre másképp, mint a múlt értékeire alapozva, megőrizve mindazt, ami jó, és hozzáadva, ami még hiányzik.

Berkes Dániel és tanítványai ugyancsak Zalaegerszegről énekeltek, majd Kövér László, házelnök lépett a mikrofonhoz kiemelve: az ünnepek jó alkalmak arra, hogy ne feledjük, mindannyian a múlt és jövő találkozásában élünk. Sosem a múltban, sosem a jövőben, hanem mindig a jelenben. Csak akkor tudjuk helyesen megélni a jelent, ha egyszerre figyelünk a múltra, és készülünk a jövőre - fogalmazott Kövér László, majd Zalaegerszeget és az itt élőket méltatta.

Az ünnepi közgyűlésen adták át a város kitűntetéseit. Pro Urbe Zalaegerszeg elismerésben ezúttal a Notre-Dame Női Kanonok és Tanító Rend részesült, melynek tagjai 91 éve tesznek Zalaegerszegért. Pro Urbe-díjjal ismerte el a közgyűlés dr. Császár Tamás munkásságát is. A főorvos a megyei kórház geriátriai, krónikus belgyógyászati és rehabilitációs osztályát vezeti.

Város Napja

A Város Napján adták át a Sport mecénása díjat. Ezt idén a Zalaszám Informatika Kft. érdemelte ki, és jutalmazták a Polgármesteri Hivatal dolgozóit a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkájukért.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter