Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Új mesés foglalkoztató jelent meg (Videó)

• Publikálva: 2019.06.07. 16:23

Bemutatták a Zalaegerszeg – Kincses kalandok, kalandos kincsek című kiadványt. A füzet az itt élők, illetve a turistaként érkezők figyelmét szeretné felhívni a helyi értékekre. Az elsősorban nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesés foglalkoztató a tudás elmélyítését, az élmények megőrzését és könnyebb felidézését is szolgálja.

Új mesés foglalkoztató jelent meg
A 28 oldalas füzet a megyeszékhely főbb nevezetességeit és a gyerekek számára érdekes helyeket mutatja be. A helyszínekhez rövid történetek és feladatok kapcsolódnak. A részletekről Tuboly Andrea, a zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője számolt be.

Az önkormányzatnak és a Tourinform Irodának az elmúlt években több olyan kezdeményezése volt, melyek a lokálpatrióta öntudatra nevelést támogatják. Az ajándéktárgyak, a csokoládé, a társasjáték és a zalaegerszegi színező után ebbe a sorba jól illeszkedik az új kiadvány – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A történet szövegét és a feladatokat az iroda munkatársai, a képi világot pedig Nagy Szilva és Tóth Norbert képzőművészek alkották meg. A munkafolyamatokba gyerekeket is bevontak, akik hasznos ötletekkel és tanácsokkal segítettek.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter