keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Beszámoló a közgyűlésről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beszámoló a közgyűlésről (Videó)

2019 június 12 - szerda
Megtartotta nyári szünet előtti utolsó közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata. A képviselők többek között módosították a költségvetést, jóváhagyták a második féléves munkatervet, személyi kérdésekről döntöttek és elfogadták a Településfejlesztési Operatív Program projektjeiről szóló beszámolót. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be az újságíróknak.

A megyeszékhely a TOP program keretében 11,2 milliárd forint uniós támogatást kapott a 2014-2020-as ciklusban. Ezt további 5,6 milliárddal bővítették. Így a város mintegy 17 milliárdot költhet el különböző fejlesztésekre.

A grémium a közbiztonság továbbjavítása érdekében 18 darab új térfigyelőkamera elhelyezéséről határozott. Emellett megszavazták a 2019-es költségvetés második negyedévi módosítását. A több, mint 43 milliárdos főösszeg már meghaladja a 46 milliárd forintot. A büdzsét később is alakítani kell.

A testület elfogadta még a közalapítványok és a Városi Idősügyi Tanács tavalyi évről szóló, valamint a településrészi önkormányzatok 2014 és 2019 közötti tevékenységét bemutató tájékoztatót.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: