keresés a weboldalon

Új sportcsarnok épül Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új sportcsarnok épül Zalaegerszegen (Videó)

2019 június 28 - péntek
Új multifunkciós rendezvény- és sportcsarnok épül majd Zalaegerszegen. A Modern Városok Program keretéből idén 715 millió forintot költhet a város a tervekre és a beruházás előkészületire. A munkálatok várhatóan 2022-ben kezdődnek.

A 80-as évek óta kosárlabda találkozóknak, táncgáláknak, s egyéb sporteseményeknek ad otthont ez a létesítmény. Felújítása időszerűvé vált, ám – a szakemberek szerint – az átépítést követően sem felelne meg a modern kor követelményeinek. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

A miniszterelnök május 20-ai látogatásakor a városvezetés ismertette a jelenlegi Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok állapotát. A jó lobbitevékenység miatt a szóbeli megállapodást, hamarosan két kormányhatározat követte. Vigh László országgyűlési képviselő úgy véli, Zalaegerszeg folyamatos fejlődése, többek között a jó előkészületeknek és a megfelelően kidolgozott terveknek köszönhető.

Az intézményt üzemeltető cég legalább annyira várja az új épület elkészülését, mint a sportolók vagy a szurkolók. A mérkőzések mellett ugyanis egyre több kulturális rendezvényt szerveznek. Ehhez azonban a technikai háttér korszerűsítése is szükséges.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: