Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Új fenntartó (Videó)

• Publikálva: 2019.07.03. 17:33

Átadták az egykori Pais-iskola épületét a Szombathelyi Egyházmegyének. Az idősotthon július 1-től új vezetővel, Gondviselés Háza néven működik tovább. Az ünnepséget megelőzően Székely János megyéspüspök az intézmény kápolnájában szentmisét celebrált.

Új fenntartó

Egy társadalom emberségének a legfőbb mércéje az, hogy miként bánik a szegényekkel, az idősekkel és a betegekkel - idézte XVI. Benedek pápa szavait a megyéspüspök. Dr. Székely János hozzátette: a kereszténység szívéből fakad, hogy kórházakat, iskolákat, árvaházakat, valamint ingyen konyhákat hoz létre.

A hivatalos átadás-átvételen Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a 80-as években még közel 1000 diák töltötte mindennapjait ebben az épületben, 2007-re csupán mintegy 400. Ezért döntöttek úgy, hogy bezárják. 2014-ben - idősek otthonaként - új funkciót kapott.

Jelenleg 54 lakóról 28-an gondoskodnak. A szolgáltatást a közeljövőben bővítik, miközben több jelentős változtatást is terveznek.

Dr. Marx Gyuláné, a Gondviselés Házának intézményvezetője hangsúlyozta: továbbra is az embereséges ellátás keretein belül szeretnének segíteni a város és a környék lakóinak egyaránt.

Gy.A./K.M.

Fotó: Seres Péter