keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

AVL-ZalaZone (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

AVL-ZalaZone (Videó)

2019 december 09 - hétfő
Az Autóipari Próbapálya Zala és az AVL-Hungary közös vállalkozása, az AVL- ZalaZone Kft. felel mostantól a tesztpálya üzleti célú felhasználásáért. A társaság végzi az ipari promóciót és marketinget, az üzletfejlesztést, az ügyfelekkel történő szerződéskötést, továbbá a tesztek végrehajtásához szükséges feltételek felügyeletét. Mindezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter jelentette be hétfőn a zalaegerszegi tesztpályán.

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének avatóünnepségét 2019 májusában tartották. Azóta tovább fejlődött a létesítmény. A dinamikai felület és a kezelhetőségi pálya már használható, jelenleg az utolsó kettő fékfelület kialakításán dolgoznak a szakemberek. Mindeközben földmunkák zajlanak a Smart City újabb öt hektárján és a kavicsozásnál tart a másfél kilométeres autópálya szakasz.

Időközben a működtetés struktúrájáról is döntöttek a szakemberek. November 1-jétől működik az AVL-Zala Zone Kft., ami a tesztpálya üzleti célú felhasználásáért felel.

Palkovics László kiemelte: Magyarország ma a világ egyik legvonzóbb befektetési célpontja. Idén eddig 1500 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett az országba. Abban bíznak, hogy a világon egyedülálló járműipari tesztpálya tovább emeli a hazánk iránti érdeklődést.

Professzor dr. Helmut List, az AVL elnök-vezérigazgatója dicsérte a zalaegerszegi tesztpályát. Az új, modern létesítmény jóval előtte jár más európai társainak – fogalmazott és hozzátette: azon fognak dolgozni, hogy ezt az üzenetet eljuttassák valamennyi autóipari fejlesztőhöz.

F.M./P.B.

Tartalom megosztása: