keresés a weboldalon

Csökkenő menetidő, kényelmesebb utazás Zalaegerszeg és Budapest között (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csökkenő menetidő, kényelmesebb utazás Zalaegerszeg és Budapest között (Videó)

2020 január 09 - csütörtök
Decembertől gyorsabban juthatunk el Zalaegerszegről Budapestre. A MÁV Zrt. korszerűsítésének köszönhetően a szolgáltatást igénybevevők kényelmesebben és komfortosabban utazhatnak, a menetidő pedig 17-34 perccel csökken. Erről és a Zalaegerszeget érintő fejlesztésekről csütörtökön tájékoztatták az újságírókat.

A közösségi közlekedés versenyképességének növelése a cél – hangsúlyozta az eseményen résztvevő dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az új menetrend szerint Göcsej InterCity néven kétóránként, napi 7 pár vonat közlekedik Budapest, Székesfehér és Zalaegerszeg között.

1890-ben épült ki a zalaegerszegi vasúti csomópont és a vasútállomás. Itt jelenleg negyedmillióan fordulnak meg évente. A városvezetés a modernizációtól az utasszám további növekedését várja – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A menetrend- és az egyéb, állomást érintő fejlesztés az épülő tesztpálya miatt is jelentős – emlékeztetett Vigh László országgyűlési képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: egyre népszerűbb a MÁV weboldala és telefonos alkalmazása. Az utasok közül sokan ezeken az online felületeken vásárolnak jegyet és bérletet.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: