keresés a weboldalon

Kijárási korlátozások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kijárási korlátozások (Videó)

2020 március 27 - péntek
Kijárási korlátozások lépnek életbe szombattól Magyarországon – közölte szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A koronavírus-járvány miatt meghozott új intézkedések egyelőre április 11-ig lesznek érvényben. Az erről szóló rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben.

Az elmúlt hetekben meghozott döntések következtében jelentősen csökkent az utcán tartózkodó zalaegerszegiek száma. A kormány mostani határozat értelmében a következő két hétben is látogathatók lesznek az élelmiszerüzletek, a patikák, a piacok és a drogériák. Fontos tudni azonban, hogy ezeket délelőtt 9 és 12 óra között csak 65 év felettiek kereshetik fel, mások viszont ebben az időszakban nem. Lakóhelyünket csak akkor hagyhatjuk el, ha munkavégzés vagy az alapvető szükségletek beszerzése miatt tesszük ezt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség egyetért a változtatásokkal.

Nagy Erzsébet:

Székedli Bertold:

A megyeszékhely már eddig is minden szükséges óvintézkedést megtett a fertőzések terjedése érdekében. Az idősektől továbbra is azt kérik, -ha tehetik-, maradjanak otthon.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A péntek éjféltől életbe lépő rendelet értelmében nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartania mindenkinek. Sétálni, mozogni – a szabályok figyelembe vételével továbbra is lehet.

K.Zs./E.K.

Tartalom megosztása: