keresés a weboldalon

Gazdaságvédelmi intézkedések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gazdaságvédelmi intézkedések (Videó)

2020 március 27 - péntek
A koronavírus okozta világjárványt egy gazdasági világválság is követi. Ez a szakértők szerint nagyon súlyos következményekkel járhat. A kormány több rendeletet vezetett be, s Zalaegerszegen is különböző intézkedésekről döntöttek már. Az új, alternatív költségvetés előkészítése mellett, most egy 7 pontos akciótervet dolgoztak ki. Ezt a kormánypárti és az ellenzéki képviselők egyhangúlag támogatták.

Legfontosabb a megyeszékhely működőképességének biztosítása – fogalmaz közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester. A városvezetés folyamatosan azon dolgozik, hogy a jelentős bevételkiesés ellenére stabilizálni tudja a gazdasági helyzetet. Első lépésként az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek bérleti díjának 50 százalékát elengedik. Ez a kormányhatározat által érintett vállalkozásokra vonatkozik.

A grémium döntött még arról, hogy a veszélyhelyzet idejére felfüggeszti az adóbevételekhez kapcsolódó végrehajtási eljárásokat. Emellett részletfizetési és halasztott fizetési lehetőséget biztosítanak a helyi közterhekre vonatkozóan. Az ezt igénylő cégeknek pótlékot sem kell fizetniük.

Balaicz Zoltán szerint az eddig meghozott intézkedések azt szolgálják, hogy a járvány negatív hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsék a zalaegerszegieket. Azok, akik szeretnék támogatni az önkormányzat védelmi programját, a maszkok és egyéb felszerelések beszerzését, az alábbi bankszámlaszámra küldhetik adományukat.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának letéti számlája:
11749008-15432704-06530000

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: