keresés a weboldalon

Ingyenes a parkolás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ingyenes a parkolás (Videó)

2020 április 06 - hétfő
„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját, emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése.” Mindezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be vasárnap. Az azóta megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől Zalaegerszegen is ingyenes a közterületi parkolás.

Zsúfolásig megteltek a zalaegerszegi parkolók. Köszönhető ez nagyrészben annak, hogy a kormányrendelet értelmében hétfőtől a belvárosban sem kell fizetniük az autósoknak a várakozásért. A nap folyamán valamennyi parkolóautomatára zsák került, így az sem tud fizetni, aki nem hallott esetleg a legújabb járványügyi intézkedésről.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Bár a parkolás ingyenessé tétele mind Zalaegerszeg önkormányzatát, mind a város tulajdonában lévő üzemeltető céget érzékenyen érinti, Balaicz Zoltán helyénvalónak tartja az egységes fellépést.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Ez utóbbi elvonása további 280 millió forintos kiesést jelent Zalaegerszeg önkormányzatának.

F.M./P.B.

Tartalom megosztása: