Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Parkolókat létesítettek Olában (Videó)

• Publikálva: 2021.06.01. 16:21

Új parkolóhelyeket adtak át az Ola utcai tömbbelsőben. A 3,2 millió forintos beruházás eredményeként a keleti oldalon 5, míg a nyugatin 2 várakozóhely létesült az itt élők komfortérzetét javítva.

Parkolókat létesítettek Olában

A zalai megyeszékhelyen az elmúlt két évtizedben megkétszereződött a gépjárművek száma: ma 26 ezer háztartásra 35 ezer személyautó jut - jelezte Bali Zoltán. Ezért az alpolgármester kiemelten fontosnak tartja a lakótelepek környezetének ilyen irányú fejlesztését.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A sajtóbejáráson részt vett Böjte Sándor. A térség önkormányzati képviselője emlékeztetett: a várakozóhelyek kialakítása a lakossági igények felmérése után kezdődött.

Böjte Sándor, önkormányzati képviselő:

A kivitelezés egy héten át zajlott. A parkoló tervezésénél és építésénél egyaránt törekedtek arra, hogy az jól illeszkedjen a környezetbe.

Szakály Zoltán, ügyvezető, Szakály Kft.:

Zalaegerszegen az arányos városfejlesztés jegyében tovább folytatódnak a hasonló beruházások. Ugyancsak a program keretében a Platán sor 11-13-nál, illetve az Ola utcában a szupermarket mögötti volt játszótér területén 12, és 16 férőhelyes parkoló építése várható.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter