keresés a weboldalon

Eszközátadó ünnepség (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Eszközátadó ünnepség (Videó)

2021 június 11 - péntek
Küzdősportággal bővült a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikuma. Az intézményben ezentúl a Karate oktatással is foglalkoznak. Az ehhez szükséges eszközöket pénteken adták át az iskolának.

Korábban a csapatjátékok oktatása volt hangsúlyos a nemzeti tantervben. Ezen változtatna a program, ami Palkovics László miniszter kezdeményezésére indult.

Palkovics László miniszter, Innovációs és Technológiai Minisztérium:

Jelenleg 700 pedagógus vesz részt azon a tanfolyamon, ahol elsajátíthatják a japán harcművészet tanításának alapjait. A Magyar Diáksport Szövetség azoknak az iskoláknak biztosít felszerelést, ahonnan legalább két fő jelentkezett a kurzusra.

Balogh Gábor – elnök, Magyar Diáksport Szövetség:

A sportéletre nevelésnek kiemelt szerepe van Zalaegerszegen. Ehhez járulnak hozzá az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések.

Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő:

Jelenleg csaknem félezer tanuló jár a Széchenyibe. A tervek szerint heti rendszerességgel veszik majd igénybe a tatamit.

Némethyné Lövey Zsuzsanna – igazgató, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum:

Az intézmény 180 ezer forint értékben kapott alapcsomagot a küzdősport oktatásához, amely egyebek mellett pajzsokat, kesztyűket és lábszárvédőket tartalmaz.

N.J./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: