Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Konferencia és kiállítás (Videó)

• Publikálva: 2021.09.23. 17:50

Elkezdődött a GreenTech - Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencia Zalaegerszegen. Ezt második alkalommal szervezték meg a megyeszékhelyen. A kétnapos eseményen 40 kiállító mutatkozik be. Ezzel egyidőben szakmai konferenciák zajlanak.

Konferencia és kiállítás

Mára több nagyváros, köztük Zalaegerszeg is a klímavédelem élharcosai közé tartozik. - mondta Balaicz Zoltán polgármester. Ennek érdekében csatlakozott a város a nemzetközi Under2 koalícióhoz, valamint aktív tagja az európai polgármesterek szövetségének. Ezeken felül több vállalást is megfogalmaztak már.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Zalaegerszegen és a megyében több jövőbe mutató fejlesztés valósul meg - hangsúlyozta Sifter Rózsa. Zala megye kormánymegbízottja hozzátette: ezekben a kormányhivatal szintén nagy szerepet vállal. Vigh László országgyűlési képviselő a technológiai fejlesztésekről számolt be. A konferencia felvezető előadását Bali Zoltán tartotta. Az alpolgármester Zalaegerszeget, mint a jövő városát mutatta be.

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Emellett fontos a saját intézményi hálózat megújítása - hangsúlyozta az alpolgármester. Az eseményen elhangzott: a jövő városa egyben közösségformáló tér is. Ezeket az elveket követi az a több, mint 40 kiállító, akik bemutatkoztak a kiállításon. Köztük az úgynevezett „Repohár" fantázia nevű vállalkozás.

Hanis András, ügyvezető, társtulajdonos, Hana-plast Group Kft.:

Ezzel a termékkel és eljárással akár 70-80%-al csökkenthető a rendezvényeken keletkezett hulladék mennyisége.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter