keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2021 október 15 - péntek
Megtartotta ülését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Az ott született döntésekről Balaicz Zoltán polgármester a ZEGINFO-n számolt be az újságíróknak.

A képviselők 20 napirendi pontról, köztük a településszerkezeti terv módosításáról tárgyaltak. Ennek oka, hogy egyre több olyan modern lakhatási megoldás, illetve ipari csarnok jelent meg az utóbbi időben, melyek nem illeszkednek a környezetbe.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A METRANS beruházáshoz eddig több, mint 19 hektár területet adtak el, ám a cégnek további 1.7 hektárra van szüksége. A közgyűlés ezek értékesítéséről is döntött. A városvezető jelezte: az M76-os gyorsforgalmi út nyomvonalának kialakításához szükséges, – a város tulajdonában lévő – földeket térítésmentesen átengedik az államnak.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester emlékeztetett: az önkormányzat a kormánytól kért és kapott segítséget a Zalai Közszolgáltató Nonprofi Kft. működtetéséhez. A vállalat a 40 millió forintos támogatást ázsiós tőkeemelés formájában kapja meg. A volt laktanya területén épült üzemcsarnok bérbeadásának feltételeiről is határozott a grémium. A cél, hogy a létesítmény a helyi oktatást és a duális képzést szolgálja.

N.J./I.G.

Tartalom megosztása: