keresés a weboldalon

Magyar kultúra napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar kultúra napja (Videó)

2022 január 24 - hétfő
Ünnepi műsorral tisztelegtek a magyar kultúra napja előtt a hangversenyteremben. A rendezvényen elismerést kaptak a közművelődés területén kiemelkedő munkát végző szakemberek, majd átadták a Kultúra mecénása- és a Keresztury Dezső-díjat is. Az est egy különleges zenei formáció előadásával zárult.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én, idén 199 éve tisztázta a Magyar Himnusz kéziratát. Az eseményen a költeményt elsőként Simon József előadóművész méltatta, majd a közönség a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar előadásában hallgathatta meg.

A városvezetés hetedik alkalommal adta át okleveleit azoknak a szakembereknek, akik Zalaegerszeg kulturális életének fejlődésében meghatározó szerepet töltöttek be. A múzeumi ágazatban Bokor Ferencné, a közművelődésben Varga Miklós, míg a könyvtári szakterületen Tóth Renáta munkáját ismerték el. A jutalmazottak csoportja idén a levéltári osztállyal bővült, ahol Csomor Erzsébet nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A Keresztury Dezső – díjat és Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész plakettjét Dávidházi Péternek adományozták.

Dávidházi Péter, professor emeritus, Bölcsészettudományi Kutatóközpont, ELTE:

A „Kultúra mecénása” elismerés és Fischer György Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész „Hat álló” című alkotása az Euro Geo Kft.-t illette meg.

Balassa Zoltán, ügyvezető, Euro Geo Kft.:

Az eseményt egy koncert tette emlékezetessé. A díjátadót követően a résztvevők a Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett Ismerős Arcok Zenekar és a Pro Urbe-díjas Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közös produkcióját hallgathatták meg.

M.L./B.P.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: