keresés a weboldalon

Nyár előtt utoljára üléseztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyár előtt utoljára üléseztek (Videó)

2022 június 16 - csütörtök
Lezajlott a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés, melyen a zalaegerszegi képviselőtestület 28 napirendi pontról tárgyalt. Valamennyi előterjesztést egyhangú döntés követte. Minderről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Az egyik legfontosabb napirend a 2022-es költségvetés félévi módosítása volt. Az év elején elfogadott főösszeg 67 milliárd forintot meghaladó növekedése több, pozitív fejleménynek köszönhető – hangsúlyozta a polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ülésen szó volt arról, hogy milyen helyszíneket érintettek a településrendezési tervek, az építési szabályzat módosítása, illetve a kiemelt fejlesztési területté nyilvánítások. Döntöttek arról, hogy a -várhatóan szeptember közepén nyíló- új Göcseji Múzeumi szárny látogatására is kiterjesztik az Egerszeg Kártya 20 százalékos kedvezményét. Megemelték azokat a díjakat, amelyek a felelőtlen állattartókra vonatkoznak. Meghatározták a 2022-re és ’23-ra vonatkozó ivóvíz-; és szennyvíz-vagyon fejlesztésre fordítandó összeget: előbbi 724 millió, utóbbi 1,3 milliárd forintot jelent. Az egyik legfontosabb városi fejlesztés a környezetbarát hulladékgazdálkodási beruházás is terítékre került.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A beszámolón elhangzott: a Gébérti-tónál hajókikötő épül, és a következő egy évben negyed milliárd forintos ráfordítással megújul az Apáczai Művelődési Központ tornacsarnoka. 60 millióból a Liszt tornaterme, míg 480 millió forintból az Eötvös-iskola szépül meg. A képviselők határozata alapján a következő közgyűlés időpontja szeptember 15-e, a Zalaegerszegért-díjakat pedig december 16-án adják át. 

Sz.É./P.B.

Tartalom megosztása: