keresés a weboldalon

Az energia-áremelkedés hatásai (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az energia-áremelkedés hatásai (Videó)

2022 szeptember 27 - kedd
Takarékoskodni már most szükséges, ám az óvatos gazdálkodásnak és a több évre kötött energiaszerződéseknek köszönhetően idén – más városokkal ellentétben – még nem kell jelentős korlátozásokra számítani Zalaegerszegen. Erről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott, hozzátéve, hogy 2023-ban már jelentős energia-áremelkedés lesz a zalai megyeszékhelyen is.

A villamosenergia-szolgáltatóval kötött megállapodása év végén, azaz december 31-én – jár le Zalaegerszegnek. A földgázellátás tekintetében szerencsésebb a helyzet. Itt 2023. szeptember 30-ig van élő szerződése a városnak.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Lesz olyan intézkedés, ami megváltozott nyitvatartási időt igényel majd. Emellett néhány intézményt a leghidegebb, téli hónapokra – ideiglenesen – be kell zárni.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:   

Tegnap a Megyei Jogú Városok Szövetsége rendkívüli közgyűlést tartott. Itt Gulyás Gergely a polgármesterekkel együtt áttekintette a nemzetközi energiaválság hatásait. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: ha 2023-ra marad olyan összeg, amit az önkormányzatok önerőből nem tudnak kezelni, akkor valamennyien számíthatnak a kormány támogatására.

Gy.A./E.K.

Tartalom megosztása: