keresés a weboldalon

Korszerűsítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerűsítés (Videó)

2022 november 25 - péntek
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum épületenergetikai fejlesztése című projekt keretében elkezdődött a Deák Technikum korszerűsítése. Az iskola épülete a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával 372 millió forintból újul meg. A részleteket a helyszínen, sajtótájékoztatón ismertették.

Zalaegerszegen, a nevelési intézményekben már több, hasonló beruházást hajtottak végre. A pályázat ezek sorába illeszkedik.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A világban tapasztalható és hazánkat is érintő energiaválság közepette felértékelődik az ilyen munkálatok jelentősége – mondta Vigh László országgyűlési képviselő. Bognár Ákos önkormányzati képviselő kiemelte: a korábbi, kisebb-nagyobb beavatkozások után ezzel a rekonstrukcióval az üzemeltetési költségeket tudják csökkenteni.

Bognár Ákos – önkormányzati képviselő:

A több évtizede emelt komplexumban eddig jelentős volt a hőveszteség. A nyílászárók cseréjével, a falak és a lapostető utólagos szigetelésével mindez nagymértékben mérsékelhető.

Szabó Károly – kancellár, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum:

A kivitelezés előreláthatólag 2023 első felében ér véget. A létesítmény ezt követően már megfelel a kor követelményeinek.

Sz.E./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: