Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Egerszeg Kártya tájékoztató


Tájékoztató az Egerszeg Kártyáról

Az Egerszeg Kártya bevezetésével az önkormányzat alapvető célja az volt, hogy Zalaegerszeg város lakóinak kedvezményes belépést biztosítson a vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározott kulturális intézményekbe, sportrendezvényekre, a szabadidős- és sportlétesítményekbe, ezen felül ingyenes parkolási lehetőséget biztosítson - az önkormányzat üzemeltetésében lévő parkolókban - szombati napokon a város valamennyi díjövezetében, továbbá kedvezményes utazási lehetőséget kínáljon a helyi járatú autóbusz-közlekedést igénybe vevők részére.

Az Egerszeg Kártyát a Polgármesteri Hivatal (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 17-19.) ügyfélszolgálatán - az erre a célra rendszeresített igénylőlapon - igényelhetik, a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek. A kártya igénylésekor a lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatására van szükség.

Az Egerszeg Kártya a következő szervezetek saját rendezvényeire jogosít kedvezményes belépésre, illetve az általuk nyújtott szolgáltatások kedvezményes igénybevételére:

 

Szervezetek, létesítmények

A kedvezmény mértéke(a belépőjegy árából)

Hevesi Sándor Színház

20 %

Keresztury Dezső VMK székhelyintézmény- Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység- Art Mozi

20 %20 %25 %

ZTE FC Zrt.

20 %

ZTE KK Kft.

20 %

Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark

50 %

Városi Strandfürdő

20 %

Griff Bábszínház

20 %

Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

20 %

 

 Szervezetek

A kedvezmény mértéke(a bérlet árából)

Hevesi Sándor Színház

10 %

Zala Volán Zrt.

10 %

 


A felsorolt kedvezmények – az Aquacity Vízicsúzda- és Élménypark, a Városi Strandfürdő, a Hevesi Sándor Színház, és a Zala Volán Zrt. kivételével – családi jegy, csoportos jegy, bérlet vásárlása során nem érvényesíthetőek, más kedvezménnyel össze nem vonhatóak. A kedvezmény a Zala Volán Zrt. esetében az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet vásárlására vonatkozik. A kedvezmény a Városi Strandfürdő esetében a felnőtt, diák, nyugdíjas valamint gyermek belépőjegyre öltözőhasználattal, továbbá a szauna jegyre uszodahasználattal vonatkozik.

 

Az Egerszeg Kártya szombati napokon ingyenes parkolásra jogosít a 19/1997. (V.22.) számú önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott valamennyi díjövezetben.

Az Egerszeg Kártya kizárólag a kártyatulajdonos részére biztosít kedvezményeket a kibocsátás napjától számított l évig.

 

FELHÍVJUK AZ ÜGYFELEK FIGYELMÉT, HOGY A GYERMEKEK A SZŰLŐ EGERSZEG KÁRTYÁJÁVAL NEM RÉSZESÜLNEK KEDVEZMÉNYBEN !

 

Az Egerszeg Kártya a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán igényelhető,  ügyfélfogadási időben.


 

 

Az Egerszeg Kártyával kapcsolatban érdeklődni az 92/502-100-as telefonszámon lehet. (236 mellék)

Az igénylőnek az Egerszeg Kártya előállításáért 1.500.- Ft-ot, a kártya érvényesítéséért 500.- Ft-ot kell fizetni.

 

A fogyatékossági támogatásban részesülő súlyos fogyatékos személynek, valamint olyan személynek, aki után fogyatékossága okán magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak, vagy aki ezen okból magasabb összegű családi pótlékban részesül, 4. baleseti fokozatba tartozó baleseti járadékban részesülő személynek, továbbá azon megváltozott munkaképességű személynek, aki rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért térítési díjat nem kell fizetni. A kártya igényléséhez a fogyatékosság tényének igazolására fogyatékossági támogatás esetén a Magyar Államkincstár által kiadott ezt igazoló hatósági igazolványnak, magasabb összegű családi pótlékra való jogosultság esetén, az ezt igazoló hatósági igazolványnak a bemutatásán túl, a fogyatékosságot megállapító szakorvosi igazolásnak, az egészségkárosodás és a munkaképesség megváltozás tényének igazolására pedig a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott, a folyósított ellátás típusát tartalmazó, utolsó igazolásnak a bemutatása szükséges.

 

Az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért a térítési díj 50 %-át kell megfizetnie annak a személynek, aki a 62. életévét betöltötte.

Az Egerszeg Kártyára vonatkozó rendelkezéseket Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 16/2003. (IV.11.) számú önkormányzati rendelete tartalmazza.

Kapcsolódó dokumentumok