Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Falumúzeum Napja

A karantén utáni első nagyszabású rendezvényt 2020. augusztus 20-án tartjuk, ugyanis az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteményét 1968. augusztus 20-án nyitották meg, 52 évvel ezelőtt. Ezen a napon tehát nem csak az államalapítást ünnepeljük itt Zalaegerszegen, hanem a skanzen születésnapját is.

Idén Mesés Hetés mutatkozik be a közönségnek. Az ország délnyugati részén fekvő aprófalvas tájegység lakói mini kiállításon mutatják be az értékeket, a tradíciókat, számos fellépő mutatja be a hetési viseletet, tánclépéseket, dallamokat és nem utolsó sorban tájjellegű ételeiket.

2020.06.26. 14:15

Ingyenes és garantált városnéző séták Zalaegerszegen

A veszélyhelyzet megszüntetésével ismét lehetőség nyílik a közkedvelt zalaegerszegi séták megtartására. Egyelőre kültéri barangolásokat szerveznek csoportok számára, ennek megfelelően a helyi Tourinform iroda munkatársai is átütemezték a várostörténeti kalandozások sorozatát.

2020.06.25. 16:28

Május 30-án nyit a Göcseji Falumúzeum

Pünkösd hétvégétől várja látogatóit a Göcseji Falumúzeum

Újranyitásra készül a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum. 2020. május 30-tól az ilyenkor megszokott nyári nyitva tartás szerint fogadja a vendégeket a skanzen, keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között. Rendezvényeket biztosan nem tartanak augusztus közepéig, emellett a járványhelyzet miatt vannak olyan óvintézkedések, amelyek szabályait kérik betartani.

Május 30-tól nyit a Göcseji Falumúzeum - piktogram

Örömmel adjuk hírül, hogy Egerszeg Kártya elfogadóhellyé vált a Göcseji Falumúzeum, így a kártyával rendelkező zalaegerszegiek ezentúl kedvezményesen léphetnek be a skanzen területére.

2020.05.19. 17:17

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként sok szeretettel köszöntöm programajánló kiadványunk valamennyi Olvasóját. Immár több éves hagyomány, így idén sem maradhat el, hogy tartalmas összeállításunk segítségével végigkalauzoljuk Önöket 2020 legizgalmasabb, színvonalas időtöltést ígérő eseményein, ízelítőt nyújtva az előttünk álló hónapok megannyi nagyszerű, izgalmas programjából. Rendezvénykínálatunk az újévben is sokszínű, számos érdekességgel készülünk, hangulatos hétvégékre invitáljuk a Zalaegerszegieket és az Idelátogatókat.

2020.01.24. 09:41