Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Zalaegerszeg helyi buszjáratok megújításáról szóló koncepciója: új vonalhálózat, új menetrend – TERVEZET

• Publikálva: 2022.12.14. 14:26

Tisztelt Utazóközönség! Kedves Zalaegerszegiek!

Zalaegerszegen a helyi közösségi közlekedés évtizedek óta nem változott átfogóan, miközben az utazók igényei folyamatosan módosultak, és a város szerkezete is jelentősen átalakult.

Fontos szempont volt az is, hogy a tömegközlekedés presztízsét javítsuk, hiszen e fenntartható közlekedésmód igénybevétele hozzájárul a város gépjármű közlekedésének elviselhető szinten tartásához, esetleg csökkentéséhez.

Az utazási igények felmérése 2021 végétől 2022 nyaráig több lépcsős folyamatban történt utasszámlálással, az utasok megkérdezésével, a cégek igényeinek felmérésével. Az összesített adatok alapján új, átfogó menetrendet készített a Volánbusz Zrt. A tervezett menetrendváltozással a helyi közlekedés fenntarthatóbbá tétele mellett az is cél, hogy jelentősen javuljanak az átszállásmentesen elérhető kapcsolatok, számos városrész között közlekedjen közvetlen járat, és a bevásárló központok térsége is elérhető legyen közösségi közlekedéssel a nagyobb városrészekből. Reméljük, a helyi közösségi közlekedés és menetrend tervezett megújítása elnyeri az utazóközönség tetszését.

Zalaegerszeg, 2022. december 16.

Köszönettel:

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

busz_

Zalaegerszeg helyi közösségi közlekedésének megújításáról szóló koncepció

 

Hálózati térkép

Hálózat térkép 

Vonalszámok változása

 vonalszámok

Menetrend

 Menetrend

Zalaegerszeg helyi menetrend kivonat

kivonatos