SAJTÓKÖZLEMÉNY NYITÓ

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A VÁLLALKOZÁSOK IGÉNYEIRE ALAPULÓ FOGLALKOZTATÁS-FEJLESZTÉSI PROGRAM ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROSBAN

A városban egyre nagyobb problémát okoz a vállalkozások számára megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő megtalálása, amely már veszélyezteti a napi működést és a fejlesztések sikerességét. Zalaegerszegen a város gazdaságának szüksége van az azt közvetlenül befolyásoló intézkedések, támogatások és szolgáltatások megszervezése érdekében közvetlen, belső megállapodásra, nevezetesen foglalkoztatási paktumra, mely elsősorban a munkaerőhiány kezelését célozza.

A 934,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével a program célja a munkanélküliség csökkentése, Zalaegerszeg MJV foglalkoztatási szintjének növelése, az önkormányzat, a foglalkoztatók és a képző intézmények partneri együttműködésének támogatása, fejlesztése. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 (2014-2020) keretében pályázatot nyújtott be a TOP-6.8.2-15 kódszámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Zalaegerszeg megyei jogú város területén és várostérségben” című projekt felhívásra 2016. márciusában.

A projekt a Zala Megyei Kormányhivatal és a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében valósul meg. A pályázat pozitív elbírálásban részesült és az Irányító Hatóság döntése szerint a projekt 934 000 000,- Ft összegű európai uniós támogatásban részesült 100%-os támogatás intenzitás mellett. 

A projekt Támogatási Szerződése 2016. július 23-án aláírásra került. A program keretében a Fejlesztési Iroda (Paktumiroda) 2016.07.01-jén megkezdte működését a Deák téren a Belvárosi Társasházban. 

A paktumiroda feladata a partneri/vállalkozói kapcsolattartás, információ gyűjtés/továbbítás, tájékoztatás a vállalkozók számára a támogatási és hitel lehetőségekről, a vállalkozások által feltárt problémák közvetítése a releváns szakmai szervezetek és hatóságok felé. 

A projekt várhatóan 2019.06.30-án fejeződik be.

Sajtóközlemény - PDF