keresés a weboldalon

Elismerés a Landorhegyi iskolának – Diákolimpiákon remekeltek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerés a Landorhegyi iskolának – Diákolimpiákon remekeltek

2011 január 30 - vasárnap
Országos szakmai elismerésben részesült a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola. Ezúttal az intézmény tanulóinak kiemelkedő labdarúgó és atlétikai eredményeit jutalmazták. A Magyar Diáksport Szövetség által odaítélt oklevelet múlt héten vette át Budapesten Mátai Ferenc igazgató, Csiszár Attila és Szalai Csaba testnevelő tanárok társaságában.

– Január 20-án jártunk a Sportok Házában, ahol a diákolimpiákon kiemelkedően teljesítő iskolákat értékelték – számolt be a részletekről Mátai Ferenc. – A 2002/2003-as tanév óta minden évben elismeri a Magyar Diáksport Szövetség a legeredményesebb általános- és középiskolákat, mégpedig egy egységes mérce alapján. Azokat a sportágakat veszik figyelembe, amelyeknek nincsen különösebb eszközigényük. Így biztosítottak mindenki számára az egyenlő feltételek a megmérettetéshez.

Az elmúlt tanévben 487 általános és középiskola szerzett diákolimpiai pontot. Ebben a népes mezőnyben végzett a 15. helyen a Landorhegyi iskola. A Dunántúlról rajtuk kívül csupán két általános iskola részesült elismerésben.

Csiszár Attila, az intézmény testnevelés munkaközösségének vezetője elmondta: többféle sportágban rendszeres résztvevői a diákolimpiáknak a landorhegyis diákok. A 2009/2010-es tanévben atlétikában és futballban remekeltek a gyerekek. Atlétikában három aranyat szerzett az iskola Ferenczi Melindának köszönhetően, míg a labdarúgók egy második, egy ötödik, és egy tízedik helyezést zsebeltek be.

F.M.

Tartalom megosztása: