keresés a weboldalon

A Padlás

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Padlás

2013 október 08 - kedd
A zalaegerszegi Kvártélyház Mária Terézia rendeletére az átvonuló katonák szálláshelyéül épült 1765-ben. 1860 óta számos alkalommal adott otthont a Kvártélyház udvara kulturális rendezvényeknek. 2007 óta Kvártélyház Szabadtéri Színház néven várja a látogatókat.

Mamával augusztusban néztük meg ezen a színpadon A Padlás című musicalt. Nagyon vártam az előadást, hiszen hallottam: remek dalokat énekelnek a szereplő művészek, s a történet is elgondolkodtató.

Egy fiatal tudós, a Rádiós egy padláson kísérletezik, távoli bolygók üzeneteit próbálja megfejteni. Néhány mesebeli szellem több évszázados bolyongás után pont erre a padlásra pottyan. A szellemeket csak az láthatja, akinek a szíve tiszta és romlatlan. Így ismerkednek meg a Rádióssal, Robinsonnal és Sünivel. Ezek a szellemek elfelejtett mesefigurák, akiket mindig kihagynak a történetekből. A Herceg, aki addig énekelte szerelmes dalait, míg vetélytársa egy csókkal fel nem ébresztette Csipkerózsikát. Lámpás, a nyolcadik törpe, az igazmondó Kölyök és Meglökő, a bakó, aki ahelyett, hogy a dolgát végezte volna,ártatlanokat mentett. A mesefigurák a padlásra várják Révészt, aki elviszi őket oda, ahol rájuk is emlékeznek. Révész megérkezik a Barnabás nevű gengszter alakjában, és ebből bonyodalmak adódnak: a bűnöző miatt körülveszi a házat a rendőrség! Ám tartani kell a frontot addig,míg Révész elviszi a kóbor szellemeket végre oda, ahol nem kell többet bolyonganiuk.

Most voltam először szabadtéri színházban, és nagyon jól szórakoztam.

Kovács Ferenc 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: