keresés a weboldalon

Mányoki Attila

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mányoki Attila

2013 október 15 - kedd
Október másodikán meglátogatta iskolánkat Mányoki Attila hosszútávúszó.

Mesélt a kezdetekről, az úszásról, álmairól. Attila úszókarrierjét a Zalaegerszegi Úszóklub tagjaként kezdte. Egyik nagy vágya volt a La Manche csatorna átúszása. Ez idén nyáron vált valóra, mint bizonyára többen is olvastatok, hallottatok róla.

Augusztus 20-án indult a Brit-szigetektől a csaknem 32 km-es távolságban lévő francia partokig. A víz magas emelkedése, az erős áramlati sebesség megnehezítették útját. Mindez az ideális útvonal eltolásához vezetett. Az oldalirányú áramlatok miatt ugyanis mindig nagyobb ívben kell úszni- tudtuk meg a sportembertől. Az éjszakai partot érés miatt izgult kicsit, hisz a francia partoknál sziklás és homokos szakaszok váltakoznak. Szerencséje volt-mondta, elkerülte a veszélyes sziklákat. Nyolc óra úszást tervezett, ám ebből pontosan 10 óra 47 perc lett. Így ő az ötödik sikeres magyar átúszó.

Társaimmal megtudhattuk, milyen fáradságos munkába került, míg beteljesült a régi álom. Hallhattunk a különböző taktikai húzásokról is. Beavatott minket egy titkos receptbe is, annak az energiaitalnak a milyenségébe, melyet 20 percenként fogyasztott.

Ez a találkozás minden diáknak példát nyújthat: ha van egy álmunk, akkor soha ne adjuk fel annak megvalósítását! Mányoki Attila példája követhető,követendő!

Harró Kornél 7.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: