keresés a weboldalon

A nyíregyházi állatpark

Zalaegerszeg címer
Hírek

A nyíregyházi állatpark

2013 október 16 - szerda
Tokaji kirándulásunk alkalmával felkerestük Nyíregyházát, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyét. Ez a város többek között az állatkertjéről is híres.

Régi vágyam volt, hogy eljussak ide. Még felsorolni is sok lenne, hogy mennyi állatot és más érdekességet láthattunk! Én most csak azokat emelném ki, amelyek a legjobban tetszettek nekem. A Zöld piramisban például egy egész őserdőt rendeztek be. Nem kevésbé érdekes az óriási akváriumokban élő rengeteg vízi állat. Itt a cápákat és a leselkedő krokodilt csodáltam meg leginkább. Megtekinthető továbbá a nagyon ritkának számító fehér tigris. Ebből a fajból 200 példány él csak a világon. Felejthetetlen élmény volt a fóka-show is.

A hatalmas oroszlánfókák naponta háromszor varázsolják el a nézőket. Unokatestvérem vágya is teljesült, aki kengurut szeretett volna látni. Ezt az állatot zoo-csemegével kínáltuk, de az jobban ízlett az emunak. Aki szeretne, még meg is szállhat az állatkertben, mert hotelt is építettek hozzá.

Bár nagyon messze van tőlünk ez a gyönyörű város, és az állatpark belépője sem olcsó, mégis ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el ide. Az út nagyon szép tájakon át visz,és tényleg: páratlan élményekkel gazdagodtunk!


Kósi Csongor 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: