keresés a weboldalon

Nyaralás Szegeden

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyaralás Szegeden

2013 október 29 - kedd
Augusztus elején Szegeden nyaraltunk. Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye, a Tisza és a Maros folyók találkozásánál fekszik. Diákváros, leendő orvosokat, jogászokat, tanárokat és más szakembereket képeznek egyetemein, főiskoláin. Tele van fiatallal, lüktető, pezsgő élet, sok és változatos program jellemzi-nyáron is.

Fő látnivalói a Dóm (más néven fogadalmi templom), a Városháza, a Zsinagóga, a Reök Palota, számos múzeum, a Vadaspark.
 
 
Jártunk a Vadasparkban, ahol rengeteg állatfajt néztünk meg. Kaptunk belépőt az Aquapolisba. Ott található egy 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272(!) méter hosszú, zárt óriáscsúszda. Nem láttam még ehhez foghatót!
 
 
Nem maradhatott ki a Dóm tér. A Dóm lenyűgöző látványt nyújt. Az idő múlását zenélő óra jelzi. Számlapja körül kis ajtókon az egyetemi tanács és a ballagó diákok alakjai sétálnak körbe. Szeged leghíresebb tere ez. Nyaranta mobil nézőtérrel, színvonalas előadásokkal fogadja a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőit.
 
 
A tudományegyetem főépülete a Dugonics téren tiszteletet parancsolóan magasodik, az előtte lévő szökőkút hang-és fényjátékkal szórakoztatja az erre látogatókat.
 
 
Ellátogattunk a Móra Ferenc Múzeumba. Régészeti, képzőművészeti, néprajzi, természetrajzi, patikatörténeti állandó kiállítások várják az érdeklődőket. 
 
 
Az ősember kiállítás nagyon tetszett, koponya-és csontmásolatokat láttam, de bemutatja az őskor állatvilágát is. Részt vettem izgalmas barlangfeltáráson, ahol csontokat, kőeszközöket kellett homokból kiásnom. Hű, izgalmas volt! Benczúr Gyula festményeit is megnéztük, és voltunk fagylalttörténeti kiállításon, ahol a fagyi ősével ismerkedtünk meg.
 
 
Naná, hogy ezek után fagyiztunk Szeged leghíresebb cukrászdájában, ahol ötvenféle finomság közül nem is könnyű választani! 
 
Esténként nagyokat sétáltunk a  Tisza-parton. Hazánk leghosszabb folyója 965 km hosszú.
 
Nagyon jól éreztem magamat, és sok élménnyel tértem haza.
 
Polgár Dániel  4.a
Landorhegyi  Sportiskolai  Általános  Iskola 

Tartalom megosztása: