keresés a weboldalon

Egyszer én is nagy leszek…

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyszer én is nagy leszek…

2013 október 29 - kedd
Szeretnék egészséges, fitt, ápolt, csinos felnőtt nő lenni.

Úgy érzem, a célok kitűzése roppant fontos az ember életében. Olyan céljaim vannak, amikről azt gondolom: kitartással, szorgalommal, kellő akaraterővel elérhetem őket.
Persze, a „pakliban” benne van a sikertelenség is. Na, akkor kell észnél lenni, fölösleges a megoldást italban, tudatmódosító szerekben keresni. Ideig-óráig ezek ugyan képesek a kudarc fájdalmát tompítani, a szervezetet azonban akár tartósan is megbetegíthetik. Helyettük ott van a mindig támogató család, a barátok, akik segítségével talpra lehet állni. Hisz kire számítsunk a bajban, ha nem szeretteinkre!
 
A biztos pontot szüleim jelentik számomra. Felneveltek, ma is óvnak, támogatnak-remélem, ez sokáig így is marad. Sosem szeretném elveszíteni őket, sem bizalmukat, feltétlen szeretetüket! S ha majd egyszer gyerekeim lesznek, a legjobb példát szeretném nyújtani nekik-szüleimét.
 
 
A jó példa az élet más területein is fontos. Segíteni szeretnék rászoruló embertársaimnak. Távol akarom tartani magamat a hazugságoktól. Tudjuk: a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. De nem csupán ezért. Egy esetleges hazugsággal a másik ember, jómagam, s a kettőnk kapcsolata is-talán örökre- sérül. 
 
Fontos a törvények betartása, hiszen ezek a jól működő  társadalom alapját képezik. Egy tilosban parkolást nem tartok főbenjáró bűnnek, hisz emberek vagyunk, néha figyelmetlenek, sietősek, kapkodók-azaz hibázunk. Persze, ezért is jár a büntetés. Annál inkább igaz ez a súlyos, mások sérelmére elkövetett bűnök esetén-ne maradjon el a megfelelő mértékű büntetés-ám igazságosan, mindenféle embernek ugyanaz, itt nem lehetnek kivételek.
 
 
Törekszem arra, hogy minden apróbb s nagyobb dologgal jobbá és jobbá váljak. Az élet örökös tanulási folyamat, s amiben hiszünk, azért képesek vagyunk naponta küzdeni, dolgozni, tanulni, s ha kell, áldozatot hozni.
 
Csodák nincsenek. Cselekszünk, egyszer jót, máskor meg rosszat. Minden egyes cselekedetünk hatással van környezetünkre, s ez által a világra. Ezekkel a gondolatokkal készülök a hamarosan aktuálissá váló iskola- s később pályaválasztásra.  
 
 
Kiss  Szilvia  8.a
Landorhegyi  Sportiskolai  Általános  Iskola 

Tartalom megosztása: