keresés a weboldalon

Happy Halloween!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Happy Halloween!

2013 október 30 - szerda
A halloween ősi, kelta halotti kultusz ünnep volt egykor, boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakája. Eredetileg az angolszász országokban (Írország, Skócia, Egyesült Államok, Kanada) ünnepelték október 31-e éjszakáján. Mára azonban az egész világon elterjedt.

 
Első számú jelképe a kivájt, belülről világító töklámpás, angolul „Jack O’Lantern”- Lámpás Jack vagy „carved pumpkin”. Az Egyesült Államokban manapság vidám, igazi „bulizós” nap ez. A barátok, idősek és fiatalok egyaránt jelmezt öltenek, fesztelen partihangulat uralkodik. A gyerekek ünnepe is, hisz csapatokba verődve sorban kopogtatnak bejárati ajtókon, „Trick or treat!” (szabadon fordítva: „Cukrot vagy csínyt!”)  felkiáltással. Általában nem is marad el a jutalom, a finom édesség!  
 
 
Idén is megrendeztük a suliban immár hagyományos, angolos Halloween – délutánunkat. Nagy lelkesedéssel faragtuk a töklámpásokat, festettük-rajzoltuk a plakátokat. 
 
 
Nem maradhatott el a tréfás vetélkedő sem. Megkóstoltuk a tejes teát is.  Rövidke jelmondatunk, a már említett „trick or treat” is megtette hatását, a különféle teák mellé sokféle cukorka, egyéb finomság került.
 
 
Angoltanáraink gondoskodnak róla, hogy minden ősszel legyen egy ilyen felszabadult, vidám napunk. Köszönjük nekik a szervezést, munkájukat!
 
 
Sziládi  Anna  7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: