keresés a weboldalon

A fővárosban jártam

Zalaegerszeg címer
Hírek

A fővárosban jártam

2013 november 06 - szerda
Családommal Budapestre utaztunk három napra. Annyi mindent tudnék mesélni, hogy betelne a Diákújság! Így csak a látnivalók szűk leírására marad lehetőségem.

Megnéztük a Természettudományi Múzeumot. Ásványok, kristályok, csontvázak, növények és állatok maradványai mind fellelhetők itt. Szuper volt a természetbúvár terem! Megsimogattunk minden kitömött állatot, gyógynövényeket szagolhattunk, sőt, még az emberi csontokat is megvizsgálhattuk.

Utunk következő állomása a Nemzeti Színház volt. Az épület külső megjelenésében egy hajóra emlékeztet. Parkjában régi, híres színészeink szobrai láthatók: Gobbi Hildáé, Ruttkai Éváé, Latabár Kálmáné, hogy csak néhányat említsek.

Legszebb élményem a dunai hajózás marad! Este, kivilágítva láthattuk Budapest nevezetességeit. Csodálatos a Parlament, amely a magyar országgyűlésnek és egyes intézményeinek a székhelye. Itt állították ki a Szent Koronát és a többi koronázási jelvényt.

A jobb parton található a Várhegy, erre épült a Budai Vár. A Várnegyedben található még a Budavári Palota, a Mátyás templom és a Halászbástya. Mind-mind láttuk ezeket a hajóról.

A budai oldalon magasodik a Gellérthegy a Szabadság szoborral.

Jártunk a Margitszigeten, ahol megnéztük a zenélő szökőkutat és a víztornyot. Hazafelé ellátogattunk a Farkasréti temetőbe. A művészparcellában rengeteg híres író, zeneszerző, színész és olimpikon nyugszik.

Nem lehet betelni csodálatos fővárosunkkal, annyi szép épület, érdekes múzeum, utca, tér vár még felfedezésre! Biztosan felkeressük még Budapestet, hisz minden évszakban nyújt egyedi látnivalót, különlegességet.

Polgár Dániel 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: