keresés a weboldalon

Milyen dolog ikernek lenni?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Milyen dolog ikernek lenni?

2013 november 08 - péntek
A világban sok ikerpár él, mi is közéjük tartozunk. Elmeséljük nektek, milyen az ikrek élete – legalább is a mi szemszögünkből, tapasztalataink alapján.

Az ikrek – az esetek többségében – külsőleg nagyon hasonlítanak egymásra. Belül már nem ilyen egyértelmű a dolog, rengeteg különbözőség lehet köztük. Ilyenek vagyunk mi is.
 
A mi életünk jó, de egyben-másban picit mégis rossz. Abban jó, hogy mindig van mellettünk játszótárs-az ikertestvérünk. Megosztjuk egymással titkainkat, sokat beszélgetünk, sok közös élményünk van-gondoljatok csak arra, hogy egymás osztálytársai is vagyunk. Nekünk, lányoknak fontos az öltözködés-igen, inkább bevalljuk. Ki nem állhatjuk, ha egyforma ruhát kapunk! Bizony előfordult ilyen esetben, hogy saját édes szüleink is összekevertek bennünket! Gondolhatjátok, nem volt kellemes élmény-szóval, inkább mellőzzük a megszólalásig hasonló viseletet. A másik véglet? Komolyan összekülönböztünk már, ha teljesen eltérő ruhát kaptunk – melyik kié is legyen?!
 
 
A hétköznapi élet egyéb területein is más az ízlésünk. Így jártunk a tantárgyakkal-egyikünk a történelmet, másikunk a nyelvtant kedveli. Teljesítményünk is eltérő, egyszer egyikünk, másszor másikunk sikeresebb a feleleteknél vagy dolgozatírásnál. Az iskolában pedig nem a gyerekek, hanem a tanárok kevernek össze minket. 
A házimunkában se vagyunk egyformák. Egyikünk mindig lustább, így a másiknak kell többet vállalni. Persze nem áruljuk el, melyikünk a szorgalmasabb, nem kötünk azért mindent az olvasó orrára!
 
De megnyugtatunk mindenkit: hasonló tulajdonságaink is vannak. Mindketten szívesen hallgatunk zenét,és nézünk tévét-nem veszünk össze a távirányító birtoklásán. Szeretünk mozogni, hajlékonyak vagyunk, ugróköteleztünk sokáig. Barátnőinkkel sok időt töltünk együtt-de itt megjegyezzük, más típusú lányok a legjobb barátnőink!
 
 
Reméljük, tetszett nektek kis fogalmazásunk! Örülnénk, ha más ikerpárok is elolvasnák írásunkat, s akár megosztanák ők is gondolataikat az ikerlétről.
 
Dukai  Lilla és  Réka  6.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: