keresés a weboldalon

A világ – az ő szemükkel…

Zalaegerszeg címer
Hírek

A világ – az ő szemükkel…

2013 november 12 - kedd
Amikor beléptem a kiállító terembe, rögtön láttam: nagy a sürgés-forgás. Mindenki lázasan készülődött a megnyitóra.

 

A kiállítás a „Megmutatom magam” sorozat része. Ezúttal a „mieink”, azaz a Landorhegyi Fotókör tagjai mutatkoznak be. Köztük van egy osztálytársam, Bőke Norman. Fotóival rendszeresen találkozhattok éppen itt, a Diákújság oldalán. Rajta kívül sok felsős diáktársam is lelkesen fotózik.

A rendezvényt iskolánk igazgatóhelyettese, Stankovicsné Soós Mária tanárnő nyitja meg, s ajánlja az érdeklődők figyelmébe a képeket. Szívet melengető szavai után a vendégek, szülők, rokonok, barátok és diáktársak körbenéznek a fotók tengerében.

Gedeon Tamás tanár úr, a fotókör vezetője írásban osztotta meg gondolatait a közönséggel. Ebből idézek: ” Fogódzót, eligazodási pontokat kell adni a fiataloknak, hogy ne legyenek fenntartás nélküli, gátlástalan fogyasztói a társadalmunkat elárasztó, expanzív képi kultúrának.” Itt olvashatjuk, hogy a fotókörösök mi mindenben vesznek részt: országos fotópályázatok indulói, többször kitüntetettjei voltak; az iskolatelevízió készítői, közreműködői; feladatuk a suliban történő események képi és mozgófilmes dokumentálása; a tagok „fotóriporterei” a nálunk megjelenő LANDOR LAPOK újságnak; s ti a Diákújságban láthatjátok-olvashatjátok őket. Felsorolni sem volt egyszerű mindezt!

Elfogult vagyok, mondhatjátok, de számomra a legkedvesebbek Norman természetfotói. De sikert arattak Dienes Tifani tájképei, Novák Leila kézműves fotói, Salamon Erik portréi. Természetesen még sok remek munkával találkozhattunk, de nekem ezek tetszettek nagyon.

Örülök, hogy eljöttem. A fényképek teljesen elvarázsoltak. Büszke vagyok arra, hogy ilyen tehetséges társaim vannak. Felhívom figyelmeteket: jövő év elején, akkor iskolánkban, újabb kiállítás lesz! Bőke Norman és Dienes Tifani munkáiból rendezünk – biztos csodás-bemutatót. Szeretettel várunk mindenkit. Remélem, akkor is ott lehetek, és tudósítani fogok!

Karáth Rebeka 7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: