keresés a weboldalon

Szakmai napot tartottak a Koraszülöttek Világnapja alkalmából (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai napot tartottak a Koraszülöttek Világnapja alkalmából (Videó)

2013 november 15 - péntek
Koraszülöttekről a Koraszülöttekért: ez annak a szakmai napnak a címe, melyet ma tartottak a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. Az egész világot átfogó mozgalom célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a koraszülöttség problémakörére, megismertetve a társadalommal a szülési és születési traumák terheit, kihívásait, kimeneteli lehetőségeit. Ez alkalomból, Zalaegerszegen két napos programsorozattal készültek a szervezők.

 

A rendezvényt a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület szervezte, melynek elnöke Bognárné Bengő Hajnalka szívügyének tekinti azon családoknak a segítését, ahol a kisbaba korán érkezett.

Az eseményen különböző területek szakembereit szólították meg egy konferencia keretében. Az előadások célja az volt, hogy a szakorvosok, tanácsadók, oktatók választ adjanak a felmerülő kérdésekre, információval szolgáljanak azoknak a családoknak, ahol idő előtt érkezett a kisbaba. Stummer Mária intézményvezető a Nyitott Ház Módszertani Intézetet mutatta be.

Az előadások között szó esett még a gyermek rehabilitációról, a koraszülöttek utógondozásáról és a kötődés jelentőségéről is. Gaál Tímea klinikai- és mentálhigiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus elmondta, fontosnak tartja, hogy minél előbb kialakuljon a kisbaba és a szülők közötti kapcsolat.

A világnap előfutáraként fotópályázatot hirdettek „Koraszülött vagyok. Ők a családom!” címmel. A fényképekből kiállítást rendeztek, amelyet az Apáczai VMK- ban tekinthetnek meg az érdeklődők.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: