keresés a weboldalon

Pálfy Julianna: Egy kölyökkutya naplója

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pálfy Julianna: Egy kölyökkutya naplója

2013 november 27 - szerda
Ezt a könyvet a tanév végén a könyvtáros nénitől kaptam ajándékba, a diákújságíró pályázaton való szereplésemért. A könyvnek is nagyon örültem, és annak is, hogy a mi iskolánk lett az első helyezett a pályázaton.

A könyv főszereplője egy kiskutya, aki a városban, egy lakásban született. Anyukájával élt egy családnál, ahol lakott egy kisfiú is. Sokat játszottak együtt. A família egy nyári napon aztán nyaralni ment, a kis kedvencet pedig a szomszédra, Gedeon bácsira bízták. A kiskutya az idegen helyen sírt, és maga alá piszkított. Gedeon bácsi döntött: másnap reggel elszakította az anyukájától, és a várostól messze magára hagyta.

A kiskutya kalandjai ezután kezdődtek. Útja során barátokat szerzett, például Alizát, a mangalicát és Sziarogent, a kandúrt. A cica segítségével végül új otthonra is talált, ahol egy bácsi és egy néni lett az új gazdája. A kutyust Kópénak nevezték el. Betyár, az öreg házőrző, sok mindent tanított a kiskutyának.

A tavasz bánatot és örömet is hozott Kópé életében. Az öreg barát, Betyár elpusztult. Kópé később megismerkedett Borival, a kutyalánnyal, aki gyakran várt rá az erdő szélén,örömet szerezve hősünknek.

Kovács Ferenc 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: