keresés a weboldalon

Sajtótájékoztatón jártunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sajtótájékoztatón jártunk

2013 november 29 - péntek
Egy pénteki napon, délután negyed 3-kor elindultunk iskolánkból, a városházára. Mikor megérkeztünk, a riportereink előkészítették a diktafonokat, és az elmaradhatatlan fényképezőgépeket is.

Polgármester úr három órakor megnyitó beszédet mondott. Ismertette a város weblapjának működését, amiben található néhány látványos, új funkció. Mostantól a gyengénlátók is akadálytalanul használhatják a weblapot, mert az olvasók egy linkre kattintva olyan oldalra juthatnak, ahol nagyobbak a betűk, kevesebb a szöveg, és a fekete háttérnek köszönhetően a szöveg is jobban látható. Igazodik az ablakmérethez, és a képernyőfelbontáshoz is, a szebb megjelenítés érdekében.

A régi weblapon a betűk a régebbi böngészőkben olykor kissé összecsúsztak, ez zavaró lehetett az olvasók számára. Ellentétben az újjal, ahol már a weblap programozása jobban igazodik a saját igényeihez, mint az operációs rendszerekhez, mint a böngészőkhöz.
Polgármester úr tájékoztatója után az újságok és a televízió munkatársai kérdéseket tettek fel az új weblapról.

Számunkra külön örömöt jelentett, hogy a város oktatási intézményei közül egyedül a mi iskolánk képviselőit hívták meg a laza hangulatú, jókedvű beszélgetésre. Dén Dorina a polgármester úrnak tett fel kérdéseket. Bőke Norman és Dienes Tifani készítették a fotókat a rendezvényről.

A sajtótájékoztató végén, bevallom, kicsit fáradtan ugyan, de új élményekkel mentünk haza. Nekem, mint a számítógép nagy barátjának, is tudtak még néhány újdonságot mutatni a weblapkészítésről.

Tóth István 6.d
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: