keresés a weboldalon

Élet a faluban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Élet a faluban

2013 december 03 - kedd
Az én kis falum Zala megyében található, Zalaegerszegtől 25 kilométerre. Almásházának hívják. A közlekedés elég nehézkes, bizony hatkor fel kell kelnem reggelente, hogy időben elérjem a távolsági járatomat. Órák után pedig sietek, előbb a helyi járathoz, aztán tovább, hogy hazafelé le ne késsem a buszt.

A falunknak 67 lakója van. Többnyire középkorúak és idősek. Mindössze hatan-heten vagyunk gyerekek! Németek is élnek közöttünk, 4-5 család-ebből egy költözött ide végleg. Ők lovakkal foglalkoznak,ha szükséges,német órákat is adnak nekünk.

Falunk két utcája a Béke és Kossuth nevet viseli. A Béke utcában találjuk az orvosi rendelőt. Itt fecskeház is készült, könyvtárral. A Kossuth utcában ma kultúrházként működő épület áll. Ez volt a korábbi iskola. Mamáim még itt tanultak! Ma ünnepségeket, filmvetítéseket, rendezünk a „kultúrban”. Mi, gyerekek lehetőséget kapunk bulik szervezésére is.

Családommal a Kossuth Lajos utcában lakunk. Anya, apa, mama és én nagy családi házban élünk két udvarral. Az első udvaron a kert és a veteményes van, míg a hátsón tartjuk az állatokat. Kacsát, tyúkokat nevelünk.

Gépeink is itt „parkolnak”: traktor és kombájn is szükséges a mezőgazdasági munkához. A ház körül sok a tennivaló. Nekem természetes, hogy etetem az állatokat, viszem nekik a vizet-főleg nyáron szomjasak nagyon!

A munkát igyekszünk beosztani a családon belül: anya főz, mos, takarít, és az állatok körüli tennivalókat végzi. Sajnos mamámnak rossz a lába, így csak a konyhában tud dolgozni. Édesapám a földterületünkön végez el minden munkát, vet, traktorozik. Persze, az állatokkal is van dolga-mint szinte mindnyájunknak. Én legtöbbet Anyukámnak segítek.

Nagyon jól érzem magamat itt falun! Tudom, ez furcsa lehet városi társaimnak, de a tiszta levegőt, csendet, nyugalmat nem cserélném el semmiért!


Udvari  Viktória  6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: