keresés a weboldalon

Titkok ideje…

Zalaegerszeg címer
Hírek

Titkok ideje…

2013 december 05 - csütörtök
Eljött a december, a titkok és meglepetések hónapja. Ünnepel az utca, a város fényfüggönybe öltözve. A boltok kirakatában masnik, csengők, apróbb-nagyobb ajándékok. Csodás az este, mindenütt világító fényekkel!

A karácsonyt megelőző négy hét a felkészülés, a várakozás időszaka. Az advent latinul eljövetelt jelent. Ilyenkor mindenki magába száll, és egy kicsit elcsendesedik, jobban odafigyel arra, hogy mivel szerezhet örömöt szeretteinek, hozzátartozóinak.

A hagyomány szerint ilyenkor koszorút készítünk, melynek kereksége a végtelent jelenti. A rajta álló négy gyertya közül három lila és egy rózsaszín. A lila szín a bűnbánat, a rózsaszín pedig a közelgő ünnep örömét jelenti. Minden vasárnap meggyújtunk egyet, így minden alkalommal eggyel több gyertya ég koszorúnkon.

A kerek koszorú a soha véget nem érés, az örökkévalóság szimbóluma.

Iskolánk régi hagyományt éleszt fel az adventi gyertyagyújtással. Minden hétfőn reggel –a héten kezdtük – verseket, rövid történeteket mesélünk társainknak, hogy közösen hangolódjunk az esztendő talán legszebb, legmeghittebb ünnepére.  Az „ Adventi hírnök” című dal első versszakát is elénekeltük, jövő hétfőn folytatjuk!   

Az iskolai adventi naptár pedig a számok helyén a karácsonyhoz kapcsolódó rajzainkkal telik meg. Boldog készülődést kívánok!

Ferenczi  Zsófia  4.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: