keresés a weboldalon

Adventi kirándulás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adventi kirándulás

2013 december 23 - hétfő
Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy a német nyelvet tanuló diákok ilyenkor decemberben adventi kirándulásra indulnak a szomszédos Ausztriába. Ez idén sem maradhatott el.

Az elmúlt évek során Ausztria több városában, településén fordultunk meg. Így jutottam el én is Eisenstadtba, Bécsbe. Ezúttal Grazra esett a választás.

December 14-én, szombaton reggel fél hétkor indultunk útnak iskolánk parkolójából. Kissé álmosan, ám annál lelkesebben vágtunk neki a kirándulásnak. Lassanként a sötét reggel is eltűnt. Mire első úticélunkhoz értünk, már kivilágosodott.

Güssingben hatalmas köd fogadott bennünket, ám ez csak meseszerűbbé tette a távolban magasodó vár látványát.

Kellemesen kifáradtunk, míg felgyalogoltunk a várba-de megérte!

Fentről csodaszép kilátás tárult elénk. Ezt követően kaptunk egy kis szabadidőt a belvárosban, majd folytattuk az utat.

A következő állomás Graz volt. Elsőként a Schlossbergnél található óra és a kilátó volt a cél.

Graz belvárosa felé haladva az 50 (!) tonnás jégszobrot néztük meg.

Végül a vásár, a Christkindlmarkt területére értünk. Természetesen ezt vártuk a legjobban! Bőségesen kaptunk szabadidőt, így nézelődhettünk, vásárolhattunk kedvünkre. Öt óra tájt indultunk hazafelé.

Bár néha kicsit fáztunk, estére el is fáradtunk, mégis nagy élmény volt a kirándulás. Sajnálom, hogy jövőre-nyolcadikos lévén-már nem vehetek részt ezen az eseményen. De abban bízom, hogy ez a szép hagyomány sokáig fog élni iskolánkban.

Itt köszönöm meg kísérő tanárainknak – Scheffer Máriának, Kovács Károlynénak és Németh Rozáliának – hogy megszervezték számunkra az utat. Sepsi Csombor társam szép fotói pedig számotokra is megidézik az adventi hangulatú Ausztriát, nézzétek meg őket!

Dén Dorina 8.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: