keresés a weboldalon

Csonkamancsú Miau kastélya

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csonkamancsú Miau kastélya

2014 január 17 - péntek
Anya rábeszélésére könyvet olvasok. Bevallom, nem szeretek olvasni, de muszáj gyakorolnom, mert még elég „döcögősen” megy! Geronimo Stilton művét vettem elő, mert ebben nagyobb betűk vannak, és sok benne a kép.

Csonkamancsú Miau kastélya szellemekről szól, pontosabban macskaszellemekről, amelyek egy macska számára igazán veszélyesek.

Egy ködös októberi este Geronimo Linna nénikéjéhez indult látogatóba. Sűrű ködbe keveredett és eltévedt. Vihar csapott le, és a villám fényénél egy kastélyt pillantott meg. Az autója lefulladt, a mobilja nem működött, eleredt az eső. Csupa csapás! Elindult a kastély felé, aminek a tetején vörös macskát ábrázoló zászló lobogott. Minden szőrszála égnek állt a félelemtől. Hátborzongató! A bejárat előtt két kő macskaszobor trónolt. Cseppnyi kedvet sem érzett, hogy bemenjen, de kint is félt, mert a vihar még mindig tombolt. Így hát belépett.

A szalonban páncélos macskafigurák álltak. Ez a kastély a főnemesi Miau család tulajdona volt. Lakatlannak tűnt, ám a konyhában finom érett sajt illata csapta meg az orrát. Mégiscsak lakik itt valaki? Csak nem egy kísértet? Erre a szenzációs hírre Geronimo húga, Tea is megérkezett, aki újságíró. Szerette volna lefotózni a kísértetet, ami persze nem sikerült.

A történet végén mindenre fény derült: két kismacska – akik a Csonkamancsú család utolsó leszármazottjai -, szerette volna megtartani a kastélyt, ezért ijesztgettek minden látogatót!

Lakat Olivér 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: