keresés a weboldalon

Fotók, mint névjegyek…

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fotók, mint névjegyek…

2014 február 14 - péntek
Tavaly, év végén ígéretet tettem itt, a Diákújság olvasói előtt. Ígéretet, amelyet öröm volt betartani. Mindig különleges kiváltság ugyanis tehetséges, sokoldalú emberekről beszámolni.

Iskolánkban ismét színvonalas kiállítást rendeztünk. Két szenvedélyes fotós közös tárlatának megnyitójára gyűltünk össze azon a csütörtöki délelőttön. Rendkívül ünnepélyes, különleges volt már a megnyitó is. A beszédek mellett ezúttal iskolánk tehetséges tanulói igényes műsorral készültek. Szállt az énekszó, zongora, hegedű, gitár hangjai is felcsendültek.

Balaicz Zoltán, városunk alpolgármestere meleg hangon szólt az ifjú tehetségekről, Dienes Tifaniról és Bőke Normanról, minden érdeklődő, felnőtt és diák figyelmébe ajánlva az ő elhivatottságukat. S aztán hivatalosan is megnyitotta a kiállítást.

Ti, a Diákújság olvasói is jól ismerhetitek a két alkotót, hiszen többször szerepeltek ezen a fórumon nemcsak fényképeikkel, de írásaikkal egyaránt. Tifani ezúttal portfóliókkal mutatkozott be, de nem hiányoztak képeiről kedvencei, az álomfogók sem. Norman természetfotói mellett a legújabb „termésből”, sajtófotóiból is válogatott. Norman az iskolai fotókörben, Gedeon Tamás tanár úr keze alatt „fertőződött meg”e művészeti ág szeretetével, míg Tifani édesanyját követve csábult el a fotózás felé. Mindkettejük biztos benne: jövőjük szerves része lesz a fényképezés, akár egy másik szakma kiegészítőjeként, akár hivatásos fotósként.

Hogyan született meg a kiállítás ötlete? Norman alsós tanító nénije, Scheiber Jutka néni vetette fel, ismerve tanítványa kreativitását: mutassa meg műveit szélesebb körben. Konrád Zsoltné, Bea néni szintén pártfogásába vette az „ügyet”. S ha sok jó ember egyet akar, annak előbb-utóbb beérik a gyümölcse. És lőn! Jutka néni ajánló soraiban hangsúlyozta: ha csak annyit ad a fotózás, hogy általa boldogabb ember válik a mai diákból, már nem volt hiába!
Tifani egykori tanítója, Schuhné Kern Zsuzsa néni még tovább ment: röpítse tehetségük akár a világhírig a fiatalokat!  Két társunkat sokan segítették e nagyszerű bemutatkozáshoz-nevükben is köszönöm mindenkinek az együttműködést.  

Akár így, akár úgy, egy bizonyos: mai napig odatévedünk a fotók közelébe, s minél többször látjuk azokat, egyre több, rejtett jelentés nyílik ki szemünk előtt.

A Landorhegyi iskola aulájába szeretettel várunk minden érdeklődőt, lássák sokan társaink fényképeit! Egy kis „kóstolót” is kínálok, Sepsi Csombor társunk fotóin keresztül.

Karáth  Rebeka  7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: