keresés a weboldalon

Supi a 3.c-ben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Supi a 3.c-ben

2014 február 28 - péntek
Supi, azaz becsületes nevén Supák Dominik Patrik hobbijáról, az írásról mesélt már nektek itt, a Diákújságban. Osztálytársam hosszú évek óta hódol „szenvedélyének”. Kezdetben mesék, utána inkább krimik kötötték le figyelmét. Ihletet merített korábban jól ismert bűnügyi regényekből, filmekből, de persze saját képzelete is alakította történeteit. Ma is így van ez. Szereplőit saját környezetéből válogatta, majd egy-egy, már ismert figurát „kölcsönzött” kedvenc filmjeiből, regényeiből is.

Nemrég ellátogatott a harmadikasokhoz. Scheiber Jutka néni, alsós tanító nénink úgy gondolta: nem árt, ha a kisebbek látják, hallják azt, hogy bizony manapság is sok fiatalt érdekel az irodalom, az írás, az olvasás varázslatos világa.

Így Supi mesélt, és mesélt… A gyerekek izgatottan várták történeteit. Sokan tettek fel kérdéseket a kezdő írónak, ezekre mindig őszinte válaszokat kaptak. Beszélt arról is: milyen érzés, mikor semmi nem jut eszedbe… . Elmondta, kiktől kapott biztatást, erőt az ilyen pillanatokban.

Jó hangulatú, vidám beszélgetés kerekedett a találkozásból. Remélem, nem most hallunk utoljára Supiról és az ő történeteiről!

Horváth  Szabina  7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: