keresés a weboldalon

Első felsős helyesíró versenyem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Első felsős helyesíró versenyem

2014 március 07 - péntek
A Simonyi Zsigmond helyesíró verseny iskolai fordulóját 2014. február 27-én rendezték meg nálunk. Mi, ötödikesek, meg természetesen a felsőbb osztályokból kiválasztott, legjobb helyesírású diákok mérték össze tudásukat.

Mariann néni osztályunkból három tanulót, Ákost, Domit és engem választott ki, hogy részt vegyünk a megmérettetésen. A felkészüléshez különféle gyakorló lapokat kaptunk, amelyeket nemcsak otthon, hanem az iskola könyvtárában Mariann néni segítségével oldottunk meg. Az ellenőrzéshez helyesírási szótárt használtunk, és ha elakadtunk a megoldásban, tanító nénink gondosan elmagyarázta a helyesírási szabályokat.

Eljött a verseny napja. Ezen a csütörtök délutánon izgatottan gyülekeztünk iskolánk 13-as termében. Jutka néni örömmel köszöntötte a versenyen résztvevő diákokat. A megmérettetés pontban 14 órakor kezdődött.

Első feladatként tollbamondást írtunk, melynek története egy fáról, a berkenyéről szólt. Miután ezzel végeztünk, nekiláttunk a kapott vizsgalapoknak, amelyben helyesírási totó, szövegjavítások és további érdekes feladatok szerepeltek.

Néhány esetben egy kis fejtörést igényelt a jó válasz, de összességében úgy érzem, jól sikerült a teszt.

Izgalmas volt ez a helyesíró versenyem, sok új dolgot megtanultam a felkészülés során, ezért nagyon örülök, hogy lehetőségem volt részt venni rajta. Izgatottan várjuk osztálytársaimmal az eredményeket, és persze reménykedünk a továbbjutásban!

Szőke Panna 5.a osztály
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: