keresés a weboldalon

Genezis – Nemes László tárlatán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Genezis – Nemes László tárlatán

2014 március 13 - csütörtök
Februárban került sor Nemes László festőművész kiállításának megnyitójára a Gönczi Galériában. „Genezis” – eredet, keletkezés, származás a szó jelentése, a Bibliában Mózes első könyve, de ismerünk egy ilyen nevű, világhírű együttest is. Az alkotó pedig ezt a címet adta tárlatának.

A megnyitóbeszéd után maga a művész foglalta össze néhány szóban: honnan jött az ötlet legújabb munkáihoz, a kiállításhoz. Színvonalas táncműsort csodálhattak meg a megnyitó vendégei, az első látogatók. Tapsviharral díjazták a produkciót.

A közönség ezután végigjárta a kiállítóteret. Különlegesség akadt bőven. Feltűnt, hogy minden képen ugyanaz az akt jelenik meg. A nőalak így válhat teremtéssé, örökérvényűvé.

A másik, számomra egyedi dolog az volt, hogy a festmények a térben mintegy „folytatódtak”, hasábokon, úgynevezett kubusokon. Ez élőbbé teszi a látogató élményét. Mozgalmas, néhol fotókra, grafikákra is emlékeztető képzőművészeti tér született.  
 

Köszönöm a rendezést, és azt, hogy meglátogathattam a színvonalas kiállítást. A tárlat megtekinthető március 14-ig. Szóval, ha érdekel Benneteket, látogassatok el a Keresztury VMK Gönczi Galériájába, érdemes!

Bőke Norman  7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: