keresés a weboldalon

Színházi élményeim

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színházi élményeim

2014 március 17 - hétfő
Negyedik osztályban már nem bábszínházba jártunk, hanem gyermekbérletet váltottunk a Hevesi Sándor Színház előadásaira. Ebben az évben három darabot néztünk meg.

Az első előadás az Emil és a detektívek című volt. Arról szólt, hogy Emil Budapestre utazott a nagymamájához, de a vonaton ellopták a pénzét, a rabló pedig eltűnt. Emil új barátokra tett szert, velük sok kalandot élt át, sőt segítettek neki a pénz visszaszerzésében.

Másodszor a Csíksomlyói passió című előadást néztük meg, amely Jézusról szólt. Végigkísérhettük a bibliai történetet a teremtéstől egészen Jézus keresztre feszítéséig. Mozgalmas, érdekes előadást láttunk, bár az előzetes felkészítés ellenére sem értettünk mindent belőle.

A harmadik előadás A muzsika hangja zenés darab volt, ami a második világháborút megelőző években Ausztriában játszódott. Mária – a főszereplő –fiatal apáca, akit megbíznak, hogy menjen el nevelőnőnek egy tengerésztiszt házába, akinek meghalt a felesége. Hét gyermekére vigyázni kell, amíg ő dolgozik. Mária megkedveli a gyerekeket. Énekelni is megtanítja őket, amit az apa először nem néz jó szemmel, de rádöbben: a zene jó hatással van a gyerekekre és magára is. A zsémbes kapitány beleszeret Máriába, végül feleségül veszi.

A három darab közül nekem az Emil és a detektívek tetszett a legjobban.

Lakat Olivér 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: