keresés a weboldalon

Zenével induló nap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zenével induló nap

2014 március 18 - kedd
Ifjúsági hangversenysorozat-sokatoknak biztos ismerősen cseng az elnevezés. Mi, landorhegyisek az idei tanévben másodszor vettünk részt koncerten. A műsor ezúttal az „Erdőzsongás”címet viselte.

A norvég Henrik Ibsen: Peer Gynt című drámájából honfitársa, Edvard Grieg komponált varázslatos melódiát. Műfaja szvit, amely különböző jellegű tételekből álló hangszeres mű. Ebből hallgattunk részleteket.

Mintha az időjárás is érezte volna a zene varázslatát, csodás reggelre ébredtünk. Ünneplő ruhával adtuk meg a módját a hangverseny látogatásának.

Nem akármilyen élményben volt részünk, hiszen a művet a híres szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar szólaltatta meg Sugár Miklós karnagy vezényletével.

Egyszerre kaptunk hangversenyt és színházat. A drámából is hallhattunk ugyanis részleteket Lévai Tímea és Poppre  Ádám színművészek tolmácsolásában. Az iskolába visszamenet még a fülünkben visszhangzott a kis manók tánca. Sokáig emlékezni fogok erre a zenedarabra. A „hajnali zenével” lelkünket is ünneplőbe öltöztetve folytathattuk a napot!

Miszori  Míra  6.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola  

Tartalom megosztása: