keresés a weboldalon

A muzsika hangja

Zalaegerszeg címer
Hírek

A muzsika hangja

2014 március 31 - hétfő
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban az osztállyal megnéztük A muzsika hangja című musicalt.

A zenés darab igaz történetet dolgoz fel, ami Ausztriában játszódik,a második világháború előtt. A főúri Trapp családban a gyerekek anyukája meghalt és a hét gyerek nevelését az apuka nevelőnőkre bízza. Az apa katonatiszt, aki a gyerekektől is katonás fegyelmet követel. Az anyukájuk halála óta a házban nem lehet énekelni, a tanulás és edzés tölti ki a gyerekek életét

Mária apáca szeretne lenni, de nehezen alkalmazkodik a zárdában elvárt fegyelemhez. Amikor a Trapp gyerekek nevelőnő nélkül maradnak, a zárda főnők asszonya Máriát küldi el nevelőnek a családhoz. Mária visszahozza a vidámságot a házba, megszeretteti a gyerekekkel az éneklést. Vidám természete, kedvessége megtöri a fegyelmet a családban. A gyerekek megszeretik, majd az apa is beleszeret és feleségül veszi.

Közben Hitler megszállja Ausztriát és az apuka behívót kap a német hadi tengerészethez. A család elmenekül Ausztriából, hogy együtt maradhassanak és az apának ne kelljen a hadseregbe állnia.

Mindenkinek szívesen ajánlom, hogy nézze meg ezt a musicalt, szerintem izgalmas és szórakoztató volt a darab és sok szép éneket is hallhattunk közben.

A színházi fotókat Pezzetta Umberto készítette.

Kovács Ferenc
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola
4.a

Tartalom megosztása: