keresés a weboldalon

József Attila szavalóversenyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

József Attila szavalóversenyen

2014 április 04 - péntek
Nagyon szeretem a verseket, eddig csak olvasgattam őket, az idén azonban Mariann néni biztatására beneveztem egy szavalóversenyre is.

A József Attila városi szavalóversenyt a költőről elnevezett könyvtárban rendezték meg március 28-án délelőtt. Nagyon sok ünneplőbe öltözött diák gyűlt itt össze, és sok vendég is érkezett.

A megnyitót szép műsor követte, köszöntőket és egy gyönyörű verset hallottunk, mivel a könyvtár most ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. Virággal köszöntötték azokat az embereket, akik sokat tettek ezért a könyvtárért, s most is segítik munkáját.

Ezután következett az izgalmas rész: a húzott sorszámok rendjében elszavaltuk először a kötelező, majd a szabadon választott versünket.

Én ötödiknek kerültem sorra, addigra már nagyon izgultam. Kányádi Sándor „Erdei virradat” című költeményét választottam. Kicsit remegett a hangom, mikor előadtam, pedig jól megtanultam.

Hallgattam a többieket, s megfigyeltem, hogy sokan mennyire bátrak, jól hangsúlyoznak, és átélik a költemény érzéseit.

Sajnos nem értem el helyezést, de nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a csodálatos eseményen. Emlékezetes verseket hallgathattam, s tapasztalatokat szereztem. Jövőre már bátrabban jelentkezem, ha szavalóversenyt hirdetnek.

Vörös Cintia  5.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: