keresés a weboldalon

Pécsi Gabriella emlékére (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pécsi Gabriella emlékére (Videó)

2014 május 08 - csütörtök
Emléktáblát avattak a 70 éve született és a megyeszékhelyen élt Pécsi Gabriella, költő, műfordító tiszteletére Zalaegerszegen. A költőnő előtt tisztelgő táblát egykori lakhelyén, a Landorhegyi út 18/A számú ház falán helyezték el.

Az Életünk nívódíjjal kitüntetett lírikus nyugdíjba vonulásáig a Zala Megyei Levéltár könyvtárában dolgozott. A lakóháza előtt egykori kollégái, barátai és ismerősei is összegyűltek, és lerótták tiszteletüket a 2006-ban elhunyt Pécsi Gabriella emléke előtt.

Az emléktáblán a költőnő egyik legismertebb versének címe: A göcseji tulipán is szerepel. A verset az Ady iskola egyik diákja adta elő.

A megemlékezésen Gyutai Csaba, polgármester azt mondta, azoknak az alkotóknak az emlékét ápolni kell, akik Zalaegerszegen dolgoztak, hiszen a város közös teljesítményéhez ők jelentősen hozzájárultak.

A költő versei számos irodalmi folyóiratban, heti- és napilapban is megjelentek. Péntek Imre József Attila-díjas költő, többek között ezeket elevenítette fel, és azt mondta, Pécsi Gabriella emlékét tovább szeretnék ápolni.

A megemlékezés zárásaként Pécsi Gabriella emlékművénél babérkoszorút helyeztek el.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: