keresés a weboldalon

Közös szurkolás és színházi élmények (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közös szurkolás és színházi élmények (Videó)

2014 június 24 - kedd
Szombattól Zalaegerszegen beindul a B-Vitamin Napok, amely a közös szurkolás élményét kínálja a város szívében. Július másodikától pedig a Kvártélyház Szabadtéri Színház nyolcadik évada veszi kezdetét a második Zalai Kortárs Művészeti Fesztivállal. Tíz nap alatt 12 előadás várja a közönséget, garantált szórakozást kínálva, amit három másik darab követ egészen augusztus 22-ig.

Ahogy két éve a labdarúgó Európa Bajnokság idején, úgy most a VB egyenes kieséses szakaszában is a közös szurkolás élményét kínálják a zalaegerszegieknek és az idelátogatóknak a B-Vitamin Napok keretében. Az eseményről Ferencz András produkciós vezető elmondta:

A szurkolás mellett egy homokos kispályán akár rúgni is lehet majd a labdát. A világbajnokság végéig tartó programmal párhuzamosan indul a Kvártélyház Nyár, amelynél a mérkőzések és az előadások időpontjai elkerülik egymást – mondta a város polgármestere, Gyutai Csaba.

A Hungária dalokat felvonultató musical valamint a Müller Péter és Seress Rezső nevével fémjelzett zenés játék a közönség kérésére tér vissza. A Kaktusz virága című zenés komédia pedig újdonságként ígérkezik a nyár különlegességének. Ezt a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője, Tompagábor Kornél támasztotta alá, aki a darab rendezője is lesz egyben.

A nyári szabadtéri programokat a második Zalai Kortárs Művészeti Fesztivál nyitja, benne a Sörgyári Capriccio valódi értelmezésével, Tompos Kátya és Hrutka Róbert öt nyelven előadott koncertjével, találkozhatunk Janklovics Péterrel, Scherer Péterrel, a Momentán Társulattal, Nagy-Kálózy Eszterrel, valamit Béres Ilona és Tordai Teri közös jutalomjátékával is.

Balaicz Zoltán, a város alpolgármestere szerint is komoly szerepe van Zalaegerszeg életében ezeknek a programoknak.

A Kvártélyházi Nyár egészen augusztus 22-ig ezt teszi tartalmas mégis könnyed szórakozást ígérve a zalai megyeszékhelyen, különleges környezetben.

N.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: